Yrkesinstitutet Lappia erbjuder praktisk yrkesutbildning för både unga och vuxna i Kemi, Keminmaa, Kolari, Muonio, Simo, Tervola (Loue) och Torneå. Utöver yrkesinriktade grundexamina ordnar Lappia även en omfattande vuxen- och läroavtalsutbildning.

Gränssamarbete sker främst med Sverige och Norge. Student- och expertutbyte och internationella projekt utförs runt om i världen. Lappia är en stark utvecklare av arbetslivet i Lappland. Utbildningar för olika branscher ordnas för vuxna och arbetsplatser enligt av avtal där det behövs. Utöver yrkesinriktade grundexamen, yrkesexamen och specialyrkesexamen kan man få olika slags yrkesinriktade licenser och certifikat i Lappia.

Utbildningar i företagande, chef- och ledarskap, något som värdesätts i arbetslivet, ingår i Lappias utbud. Yrkesexamen för företagare kan avläggas även på svenska. Företagskunderna är viktiga partner i utvecklandet av personalens kompetens. Genom de kartläggningar som utförs gällande behovet av kompetens får man reda på vilken kompetens och vilken utveckling av verksamheten som behövs på arbetsplatsen nu och i framtiden. För de anställda upprättas en utbildningsplan och skräddarsydda utbildningar genomförs.

 

Vi håller kontakt.

Studieledare Pentti Heikkilä,
tfn 040 079 1835
pentti.heikkila@lappia.fi

Vuxenutbildningsföreståndare Anni Miettunen
tfn 050 310 9237
anni.miettunen@lappia.fi

 

www.lappia.fi/ao

www.lappia.fi/Pa-svenska